Wat is channelen

Channelen ook wel kanaliseren is jezelf afstemmen op het `hogere´. Oftewel afstemmen op hogere frequenties of hogere bewustzijnsvelden. Deze velden van bewustzijn lopen parallel aan het Goddelijke in de mens. Des te zuiverder jij bent des te meer kun je je openen voor deze velden van bewustzijn.
Je opent hierbij je energetische kanalen om het Kosmische Licht te ontvangen.

Een channel sessie herken je doordat het altijd positief is en het jou in je kracht zet.
Het zal nooit iemand bang, angstig of onzeker maken. Tevens zal het nooit een oordeel over iemand of iets vellen. Het zal je ook niet misleiden of miskennen. Enkel omdat het, het zuiverste kanaal van het `Goddelijke´ is.

Hoewel ik mijn leven lang channelde was ik me er niet bewust van dat deze vaardigheid een naam had. Voor mij was het gewoon, eigenlijk heel normaal en dacht er verder niet over na. Vele problemen en euvels heb ik als kind zijnde en als volwassene op deze wijze opgelost en of inzicht in gekregen. Het is echter een tijdje verdwenen maar nu in alle kracht weer terug!

Channelen opent deuren van kennis uit andere bewustzijnsniveau's. Het bewustzijn waar we ons bewust worden van de vele engelen, lichtmeersters en andere lichtwezens. Zij willen niets anders dan ons helpen bij ons pad, onze moeilijkheden, bij al onze vragen en bijstaan in moeilijke tijden.


Kan iedereen channelen?
In wezen zou ieder mens die zich ontwikkelt op hart bewustzijn niveau kunnen channelen. Vandaag de dag zijn er velen die zich afstemmen op hun eigen innerlijke zijn en groeien daardoor aan bewustzijn. Deze huidige tijd van collectieve groei aan bewustwording door de hogere lichtfrequenties op Aarde maakt het channelen eenvoudiger.
Er zijn weinigen die niet channelen. Velen maken er echter geen 'bewust' gebruik van of herkennen deze vaardigheid niet bij zichzelf. 


Kan er misbruik van worden gemaakt?
Nee, van het Licht kun je geen misbruik maken. Wel dienen je intenties zuiver en oprecht te zijn. Je energie trilling (afstemming) dusdanig hoog dat je een zuivere Licht Meester aantrekt en een goede, gezonde gronding opdat je goed geaard bent.
Zuiverheid is goed te voelen en zo dus ook jouw intenties, afstemming en gronding. 


Is het gevaarlijk?
Channelen kan gevaarlijk zijn indien je trilling niet hoog genoeg is. Op deze wijze kun je entiteiten aantrekken die lager in trilling zijn. Het is doorgaans al vrij snel te horen aan de boodschap die ze jou mee geven. Ze zijn minder zuiver en puur, ze kunnen inspelen op je angsten en of onzekerheden. Indien dit gebeurt, stop dan direct je sessie en stem je energie af op een hogere vibratie.

In het hart bewustzijn is er enkel Licht, enkel waarheid en enkel eenvoud. Boodschappen vanuit het Licht zijn helder en transparant. Ze versterken jouw ziel en stimuleert ten alle tijden jouw persoonlijke ontwikkeling naar een hoger bewustzijnsniveau.

 

 We zijn enkel een klein radertje in het grote Universum gedragen door het Licht.